Instagram té vida pròpia

Aquest any, a part dels tallers, xerrades i projeccions per part dels professionals, a Mirador Photo Garrigàs ens acostem al fenomen Instagram. A la tarda hi haurà trobada d´instagramers on farem una volta per Garrigàs i aprofitarem per fer fotos. Seguidament hi haurà una ponència master-class a càrrec de Jordi Gamell @narj, on es tractaran temes d´Instagram, i l’edició d’algunes de les fotografies que haurem fet al poble. Finalment, projectarem els vídeos divertits d´Instagram que ens haureu enviat, 3 dels quals és passaran al vespre juntament amb els professionals i decidirem el guanyador amb premi corresponent. Aquí teniu el vídeo de promoció del concurs de Instagram!!

Kevin Systrom va ser el primer a publicar, l’octubre de 2010, una fotografia a Instagram. El protagonista de la instantània, un gos. I d’això només en fa quatre anys. Systrom, co-fundador d’Instagram, va ser l’encarregat de donar la primera empenta a una xarxa social que actualment arrasa a nivell mundial. I és que Instagram s’ha convertit en la galeria de la vida de milers de persones. Tots comparteixen el moment idil·lic i, suposadament, al mateix temps en gaudeixen.
Instagram és la xarxa social que m’es ràpidament s’ha expandit en la història. En menys de dos anys va aconseguir cent milions de usuaris , cosa que a Facebook n’hi va costar quatre, o a Twitter cinc. L’aplicació en si, va començar sent molt senzilla i reservada a usuaris d’iPhone. L’adaptació al sistema operatiu Android va ser el primer gran canvi. Es va passar de ser vint-i-set milions d’usuaris a vuitanta milions en pocs mesos, i amb un perfil d’usuaris totalment diferent, molt més jove. Els altres canvis en la app, com la possibilitat de geolocalitzar fotografies, el fet d’etiquetar altres usuaris a les fotos, pujar vídeos.. .són evolucions importantíssimes.

I el que és segur de moment és que Instagram tindrà una llarga vida en el món de la fotografia. Perquè, cal considerar-la una disciplina dins la fotografia? És només un moviment social? La fotografia com a disciplina artística n’ha sortit beneficiada o perjudicada?

En una entrevista recent, Phil Gonzalez, fundador de Instagrammers, contestava així aquesta pregunta:

“Fa poc, Gervasio Sánchez, premi nacional de fotografia i reconegut periodista de guerra, ens deia que Instagramcreava afició a la fotografia” i crec que comparteixo la mateixa idea. Quants amics meus han descobert la fotografia, visiten museus, compren fotografia quan abans no ho feien? Està clar que alguns han descobert una nova faceta creativa i pensen fer carrera en això de la fotografia mòbil, i segur que n’hi haurà casos. A EUA s’ha creat una agència de fotògrafs mòbil. Cada cop hi ha més exposicions, fins i tot alguna portada de la revista Time ha sortit al carrer amb una fotografia feta amb Instagram. Hi haurà casos de fotògrafs sortits o descoberts a Instagram, models o el que sigui.. com va passar a YouTube amb Russian Red, Pablo Alboran, etc… I em sembla que això és molt positiu. Pots somiar en ser descobert sense tenir una potent màquina de màrqueting al darrera ni mitjans importants que parlin de tu.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s