Instagram a debat

Instagram segueix creixent i reforçant la seva posició com a xarxa social fotogràfica de referència. Des que l’aplicació és al carrer, l’octubre del 2010, ja té 300 milions d’usuaris registrats actius, que comparteixen un promig de 70 milions de fotos i vídeos cada dia. Això ha portat que, allò que va neixer com un somni de dos joves, Kevin Systrom i Mike Krieger, de fer una aplicació mòbil gratuïta per compartir imatges, hagi esdevingut un enorme negoci valorat en més de 35 mil milions de dòlars.

I la seva popularitat és imparable: només per posar un exemple, recentment la NASA ha difós la primera imatge de la superfície de Plutó a través de la xarxa social Instagram. L’exclusiva fotografia del planeta ha estat penjada al compte d’Instagram de la NASA, amb 4,2 milions de segidors en tot el món, una hora abans de ser publicada al web oficial de l’agència espacial nortamericana.

Al mateix temps, al voltant d’Instagram han sorgit milers d’aplicacions complementaries: des de mapes per geolocalitzar les fotografies a aplicacions que permeten aplicar infinitat de filtres a les imatges; des de sistemes que proporcionen estadístiques d’ús a dispositius per imprimir i enviar les imatges.

Però com tot negoci, també genera els seus dubtes: la seva política de privacitat, els comptes falsos, la compra-venda de seguidors, la inminent arribada de publicitat o fins i tot els usuaris que es queixen de la rigidesa dels seus filtres de censura i l’excés de conservadurisme.

Des del Mirador Photo hem cregut oportú parlar de tot això i de més. Per això hem programat una taula rodona sobre “L’actualitat del moment Instagram” just després de la inauguració de l’exposició que ens presentaran una desena d’Instagrammers de referència. Serà el dissabte 29 d’agost, a les 4 de la tarda, al centre social Tramuntana de Garrigàs, i serà conduïda per en Jordi Gamell, @narj a Instagram.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s