La fotografia de carrer de Marcelo Caballero

Diuen que les ciutats parlen. Que parlen a través dels seus edificis, de les seves places, dels seus carrers i de la gent que l’habita. La vida que transcorre als seus carrers és l’ànima de qualsevol ciutat. Heu provat mai de retratar-la? De congelar els seus gestos, el seu moviment, la seva espontaneïtat?
Doncs això és Street Photography.

El col·lectiu de fotògrafs Calle 35 va néixer fa uns anys a Barcelona amb un objectiu clar: reivindicar la fotografia de carrer i convertir-se en un lloc comú per als amants d’aquest gènere fotogràfic. Es tracta d’instantànies aïllades que copsen la vida quotidiana a la ciutat amb un alt component estètic en la composició i el tractament de la llum. Per als membres de Calle 35 caçar aquests moments és una autèntica passió.

Un dels seus fundadors és Marcelo Caballero. Nascut a l’Argentina, el 1992 es va graduar a la facultat de periodisme de La Plata. Després de molts viatges per Amèrica del Sud i Àsia treballant per diaris com Clarín o El Día i diverses revistes de viatges,va decidir dedicar-se completament a la fotografia i es va traslladar el 2007 a Catalunya.
Va participar en diferents tallers amb fotògrafs com Rafa Badia, José Manuel Navia o Tino Soriano, i actualment col·labora amb revistes i agències fotogràfiques europees.

Marcelo Caballero viu a Figueres, i escriu sobre fotografia al seu bloc Miradas Cómplices. En trobareu informació al seu web www.marcelocaballero.com

“Per mi, la fotografia de carrer és una passió, un gaudir constant en la quotidianitat de la meva vida. En aquest sentit, podria dir que aquista práctica fotográfica és molt terapéutica per mi. M’ajuda a sentir-me bé.”

“Vaig descobrir la fotografia urbana fa molts anys, sense anomenr-les fotografies urbanes. En deia instants decisius degut a la meva admiració per l’obra d’Henri Cartier Bresson i de tots els fotògrafs humanistes francesos de mitjans del segle XX. Després vaig descobrir Robert Frank i tot es va transformar: vaig deixar de parlar d’instants decisius i em van començar a interessar aquests moments on no passa res, que semblen com suspesos i que tan bé ens mostra Robert Frank en el seu llibre “The Americans”.
En els darrers anys, quan aquesta pràctica fotogràfica es va posar de moda novament, vaig començar a anomenar-la fotografia de carrer o, en el seu anglicisme, street photography de la mà de Joel Mayerowitz, Garry Winogrand o Lee Friedlander.”

(Fragment d’una entrevista a Marcelo Caballero publicada al web de Basque Street Photography)

mc_1 mc_2 mc_3 mc_4 mc_5

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s